Nå skal jeg på konferanse

Endelig begynner bloggen å gi avkastning.

Jeg er en boredekksarbeiderfrue. Altså kona til en roughneck.

Min mann jobber 2/4 ute på en borerigg på norsk sokkel, og jeg er hjemmeværende med to barn, hund og Mastercard.

Jeg har en egen Facebook-side som er mye bedre enn Facebook-siden til enerWE (som er kjedelig).

For en drittuke!

Ja, uken som har gått har vært skikkelig kjip. Jeg takler ikke dette her!

For det første så har trafikken på bloggen min gått ned. Jeg pleier vanligvis å ha mellom 3000 og 6000 unike visninger på hver bloggpost, men nå har jeg plutselig falt ned på under 1000. Jeg har vært i kontakt med både psykologer og eksperter på sosiale medier. Psykologene sa at jeg burde bruke mindre tid på internett. Ekspertene på sosiale medier sa at jeg burde bruke mer tid på internett og skaffe meg en stamme av faste lesere, samt at jeg burde skape engasjement og dialog. De gav altså to helt forskjellige råd. Det eneste som var likt var at de tok NOK 1500,- timen.

Jeg gikk til det drastiske skrittet at jeg valgte å sponse bloggposten på Facebook. Også her møtte jeg veggen fordi bildet på bloggposten inneholdt tekst, og det er visstnok ikke lov å ha tekst på sponsede poster ifølge Facebook.

Facebook, dere er IDIOTER!!!

For det andre så heiv jeg masse penger ut av vinduet denne uken (penger jeg kunne brukt på shopping påKvadrat). Jeg leste på enerWE at Statoil kanskje skulle skilles i to.

Alle ledere i Global Business Services (GBS) er i dag innkalt til et hemmelig heldagsmøte, fortalte en kilde i Statoil.

Vi kommenterer av prinsipp ikke rykter eller spekulasjoner, sier Lars Erik Lund, Senior Advisor Media Relations i Statoil, i en epost til enerWE.no.

Jeg elsker jo sladder og rykter. Det er jo stort sett sladder vi fruene prater om når vi møtes nede på Ostehuset for lunsj hver hverdag.

Nå bør du være raskt ute og kjøpe Statoil-aksjer, sa CFO-frua. Hvis de skal skille ut Global Business Services så kommer aksjen til å stige.

Du bør kjøpe opp nye internettdomener, sa IKT-direktør-frua. Tenk hvor mye penger du kunne fått for StatoilHydro.com dersom du hadde eid det domenet før fusjonen!

Det eneste domenet jeg har prøvd å få tak i er boredekksarbeiderfrue.wordpress.com, og her har jeg glemt passordet så jeg får ikke oppdatert bloggen min. Det er derfor jeg inntil videre må blogge på den kjedelige nettavisen enerWE.no.

Uansett, jeg satt meg ned ved Mac’en, fant frem Mastercardet og kjøpte opp følgende domener:

  • NoStatNoOilOnlyGBS.com
  • StatNoOilOnlyGBS.NUF
  • StatoilWithoutGBSButWithOil.AS

Etter dette satt jeg bare og ventet på en telefon fra Statoil…men den kom aldri. Nå viser deg seg også at det kanskje ikke var så mye dramatikk i ryktene. Statoil er fortsatt ett selskap, og jeg brenner inne med alle domenene. Jeg burde heller kjøpt en Gucci-veske for pengene! Eller jeg burde kjøpt internettdomener tilknyttet flyselskapet Norwegian, for de skal visstnok skilles i flere selskaper enn det var feil på Yme-plattformen.

For det tredje så hadde vi en ulykke på kjøkkenet. Vi hadde litt alkoholfri øl igjen etter jula. Kjøleskapet gikk berserk, og det endte med at øl’en frøys og sprakk.

Boredekksarbeideren måtte selvfølgelig ta en debrief og spørre meg om hva som skjedde, hvorfor det skjedde og hvordan unngå at det skjer igjen. Her er hovedpunktene for rapporten.

Uønsket hendelse rapportert inn i Synergi:

  • Hva skjedde? Flasken sprakk.
  • Hvorfor skjedde det? Øl’en ble til is og utvidet seg.
  • Hvordan unngå at det skjer igjen? Sørge for at all øl inneholder alkohol. Alkohol hever frysepunktet.

Boredekksarbeideren gikk inn på hjemmekontoret og rapportere hele hendelsen inn i Synergi. Jeg har funnet ut at det er langt flere som kan lære av ulykken gjennom sosiale medier, så jeg postet et bilde på Facebook.

I ettertid har det også vist seg at noe av min rapportering i Facebook kanskje var feil, for jeg fikk en kommentar fraBirger Heigre (sjekk bilen hans, den er noe annet enn en fattigmanns-Tesla) om at alkohol senker og ikke hever frysepunktet….hva vet vel jeg, jeg er bare en hjemmeværende boredekksarbeiderfrue.

Uansett, det er vel større sjans for at noen sier ifra om en feil i en rapport dersom den legges ut på Facebook enn dersom den forsvinner inn i Synergi.

Men så kom et stort lyspunkt!

Som tidligere nevnt (blogget) så håper jeg å kunne leve av bloggingen min. Foreløpig lever jeg jo på lønnen til Boredekksarbeideren (mannen min), men jeg ønsker realisere meg selv. Jeg har lyst til å vise at jeg kan mer enn å shoppe!

Jeg putter inn lenker i bloggposten min for å tjene penger. Foreløpig har jeg ikke tjent et øre, men jeg håper jo at selskapene som får lenkene sine i bloggpostene mine legger merke til bloggen. Jeg driver på en måte litt sånnInbound Marketing, der kundene skal lete opp meg istedenfor at jeg skal lete opp kundene.

Jeg har eksempelvis lagt ut bilde av Laban Seigmann på min Facebook-side. Her håper jeg at Nidar Bergene v/Robert Rønning snart tar kontakt. Han bør tilby en gullkantet sponsoravtale (under bordet, jeg gidder ikke betale skatt).

Men over til lyspunktet. I forrige bloggpost klaget jeg over prisen på Energy Communication Conference. Hvem gidder betale NOK 7.900,- for deltakelse på en konferanse? Jeg hadde jo veldig lyst til å delta, for alle de viktige folka som jobber med kommunikasjon kommer jo dit. Men jeg bruker ikke 7.900,- på dette. Jeg kan jo kjøpe en ny veske for samme prisen!

Selv om jeg er negativ til prisen, så er jeg positiv til konferansen. Jeg ser fra fjorårets program at Jostein Magnussen i Netlife Research holdt foredrag. I fjor var Netlife Research et lite garasjefirma. Etter at Magnussen holdt foredraget har de vokst seg store og etablert seg i Bergen (hvor pokker er Bergen?). Som en følge av at de holdt foredrag på Energy Communication Conference ble de også nylig kåret til et av de mest sexy stedene å jobbe i mediebransjen!

Med dette som bakteppe, så har jeg et veldig stort ønske om å få bli med på Energy Communication Conference. Kanskje kan jeg etterhvert etablere et NUF (er litt skeptisk, for da blir det plutselig vanskeligere å unndra skatt på bloggingen min). Kanskje blir Boredekksarbeiderfrue Media Group NUF et av de mest attraktive stedene å jobbe i 2016? Kanskje kan jeg ansette mange (midlertidige ansatte selvfølgelig) som kan shoppe for meg mens jeg drikker champagne? Huff, nå dagdrømmer jeg igjen.

Uansett. Heldigvis finnes det snille mennesker i denne grusomme verden der mammon har all makt. Jeg fikk en dag en telefon fra de som arrangerer Energy Communication Conference, og de tilbør meg gratis deltaker plass dersom jeg ville blogge om konferansen. Så nå blogger jeg altså om konferansen, og jeg gleder meg stort til å treffe folket i slutten av mars!

Jeg har aldri vært på konferanse før, men jeg har jo vært på Slottfjellsfestivalen. Antar at det er mye av det samme!

…og så litt om TESLA

Bloggposten Hele Stavanger kjører Tesla fikk mye oppmerksomhet. Mange Tesla-eiere sendte meg SMS og sa at de følte det på samme måte. De var blitt lurt. De trodde at Tesla skulle være en high-end classy bil. Nå kjører til og med NAV-ansatte rundt i Tesla. Det koster jo ikke mer enn en Passat Alltrack. Tesla er bilen for folk som ikke har råd til dyr bil.

Jeg angrer jo bittert på at vi kjøpte Tesla. Vi hadde jo tidligere en Porsche Cayenne, og det var to positive ting med den.

  • Det var en bil som ikke alle i gata hadde råd til (slik som Tesla).
  • Den brukte mye drivstoff, noe som bidro til å holde oljeprisen oppe.

Men Boredekksarbeideren har ikke lyst til å kvitte seg med Tesla’en. Nå vil han atpåtil ha ny!

Avsindige Tesla Model S P85 D har to motorer, firehjulstrekk og overgår dine villeste fantasier, sa han i går.

Han hadde lest det i en nettavis. Hva vet vel han om mine villeste fantasier?! Han var jo offshore da CFO-fruen og jeg var på kino og så Fifty Shades of Grey.

Bilen har en sånn knapp som heter insane, og da blir bilen helt vill.

Ja, ja, tenkte jeg. Hadde boredekksarbeideren bare funnet min knopp (den som likner på knoppen på Sivilingeniør-ringen), så hadde han kanskje klart å få meg helt vill igjen også.

Jeg har skallebank

Det ble kanskje litt mye champagne i går, så jeg tror jeg logger av. Jeg ble så sliten at jeg må komme meg en tur ut på Kvadrat for å samle tankene og shoppe litt.

Jeg hadde jo egentlig tenkt å blogge om at Hebbe Lille (Helge Lund) likner på statuene på øya som Thor Heyerdahl reiste til (for å skape trafikk på bloggen), men det får bli neste gang.

Neste bloggpost

I neste bloggpost skal jeg blogge mer om pupp, sex og rumpe (for å skape trafikk på bloggen), og så skal jeg blogge litt at Hebbe Lille (Helge Lund) har mange likhetstrekk med de store figurene på den øya som Thor Heyerdahl seilte til.

Det opplyses om at både kommentarer og bloggpost er skrevet under fake navn. Ingenting er sant. Til og med oljeprisen er manipulert. Hilsen Boredekksarbeiderfrue.